zondag 3 februari 2008

Lijkenpikkerij


Bron: Aruba Nostra
De Minister van Gedane Zaken verblijft enkele dagen op Aruba om uit te rusten van de zware gesprekken die ze op Saba, Sint Eustatius en Sint-Maarten voerde over de gevolgen van de staatkundige vernieuwing op de Nederlandse Antillen.
Hoe bitter het ook is: de dood is de ultieme Gedane Zaak. Onze reporter vroeg de Minister van Gedane Zaken daarom naar haar opinie over de commotie in Nederland rond de Zaak Nathalie Holloway.
Wij troffen haar terwijl ze bij zonsondergang stond te turen over zee. "Laman ta pa piská, de zee is voor de vissen", mompelde ze. "Ik wil er niet aan denken dat dat meisje zomaar gedumpt is in de Caribische Zee." En dan plots zeer fel: "Verder wil ik er niet meer over zeggen dan dat ik het Pure Lijkenpikkerij vindt: die Peter. R. De Vries die zijn finest hour heeft over de rug van een dood meisje. En dan die kritiekloze pers: of het nu de Nederlandse of de Amerikaanse kranten of televisiezenders zijn: ze lijken enkel in de detective story geïnteresseerd te zijn. Een whodunit, altijd goed voor de kijkcijfers. Maar het gaat om een jong leven dat op dit happy island voortijdig aan een einde is gekomen'. En Der Tod und das Mädchen neuriënd, keert ze ons de rug toe ...

Geen opmerkingen: