zondag 27 januari 2008

Minister van Gedane Zaken wil dat filatelistenemancipatie doorgaat


ANP
Uitgegeven: 27 januari 2008 18:23

AMSTERDAM – Uw Minister van Gedane Zaken heeft een extra financiële impuls toegezegd aan filatelistenbelangenorganisatie LaNUGeMeSNABZIA (Laat je Niet Uitlachen door Gewone Mensen en Schaam je Niet voor het Alleen Bezig Zijn In Achterkamertjes). Voorwaarde hiervoor is wel dat LaNUGeMeSNABZIA binnen enkele maanden met goede concrete plannen komt.
Dat heeft de Minister van Gedane Zaken zondagmiddag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de filatelistenbelangenorganisatie. LaNUGeMeSNABZIA-voorzitter Plakmans is zeer blij met de toezegging.
Projecten
De filatelistenbelangenorganisatie heeft de afgelopen drie jaar veel projecten ontplooid die de emancipatie van de postzegelverzamelaars in Nederland flink onder de aandacht heeft gebracht, zoals het initiëren van een 16-min-boot op de Filatelie Pride en de acties rond de ambtenaren die weigerden filatelistenstellen te trouwen. LaNUGeMeSNABZIA financierde deze acties echter allemaal uit eigen zak.
Volgens Plakmans kan met de financiële toezegging het door de Minister van Gedane Zaken geformuleerde filatelisten-emancipatiebeleid tot een succes worden gebracht. De belangenorganisatie lanceerde vorige week de website filatelisten-emancipatiemotor.nl, waarop steunbetuigingen worden verzameld voor de acties van LaNUGeMeSNABZIA.
Media
LaNUGeMeSNABZIA is van plan het extra geld van de Minister van Gedane Zaken te gebruiken om de filatelistenemancipatie voortdurend zichtbaar te houden in de media. "Minder onbekend maakt minder onbemind", aldus voorzitter Plakmans. Ook wil LaNUGeMeSNABZIA de samenwerking met de politiek en maatschappelijke organisaties beter en intensiever vormgeven.

Geen opmerkingen: