donderdag 22 november 2007

Polen Vissen Voor de Pot

Het blijft tobben met buitenlanders. De problemen met de NiWA's (Niet-Westerse-Allochtonen) zijn nog maar nauwelijks in kaart gebracht, en nu zijn er weer De Polen (we noemen voor het gemak al diegenen die een Slavische taal spreken 'Polen'). Gedurende de week zijn ze nuttig & goedkoop bezig maar in het weekend gaan ze helemaal los. Ze zuipen, vechten en urineren door de brievenbussen van Brave Burgers (het lijken wel Hollanders in Antwerpen).
En nu blijkt dat ze Nederland leeg vissen.
Nederlandse sportvissers hengelen uit hobby en zetten de vangst weer terug. Maar volgens de woordvoerder van Sportvisserij Nederland vissen de Polen niet om te vissen: ‘Ze houden er een andere ethiek en eetcultuur op na. Ze hebben vaak een grote familie achter zich, die ’s avonds allemaal vis willen eten.’ De situatie is zo alarmerend dat Sportvisserij Nederland inmiddels een Poolse vertaling heeft gemaakt van de visvoorschriften en controleurs en agenten bijschoolt om de misstanden op te sporen.
Op vraag van Gerda Verburg, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), stelt de Directie Dubieuze Zaken van het MinGD een commissie in onder leiding van ex-minister Zalm. De Comissie Zalm zal uitzoeken
- wanneer Nederlanders zo beschaafd werden gevangen vis terug te gooien in plaats van te consumeren;
- wat de gebruiken ter zake zijn in 'Polen';
- hoe 'Polen' zich ter zake gedragen in andere 'beschaafde' EU-lidstaten;
- hoe Nederlanders op visvakantie in Polen omgaan met hun vangst.

Op basis van de bevindingen van de Commissie Zalm zullen aanbevelingen voor beleid worden geformuleerd. Minister Verburg heeft de kwestie vandaag ook ter sprake gebracht tijdens de bijeenkomst van de Landbouw- en Visserijraad. Overwogen wordt om een specifiek 'Pools' traject te voorzien in inburgeringscursussen. Daarin zal o.a. aandacht worden besteed aan de functie van brievenbussen in het weekend en aan nietconsumptieve omgang met vissen.

Geen opmerkingen: