zaterdag 21 juli 2007

Her-Innovatieprijs 2007 (HIP07)


Het Ministerie van Gedane zaken levert input voor het nieuwe Vintage Beleid van het kabinet en is daarbij dienstbaar aan de vakministeries. Het Ministerie van Gedane Zaken ziet conform de cradle to cradle (wieg tot wieg) gedachte beleid niet als een keten van ontstaan, gebruik en afdanking maar hangt de filosofie aan dat Voorbij Beleid vaak nuttig kan worden ingezet voor Nieuw Beleid.
De Minister van Gedane Zaken heeft vastgesteld dat er een duidelijke behoefte is aan mensen met innovatieve ideeën die vandaag met de kennis van gisteren oplossingen kunnen bedenken voor de problemen van morgen en heeft daarom besloten jaarlijks een Her-Innovatieprijs uit te schrijven. De oproep voor de Her-Innovatieprijs 2007 (HIP07) wordt vandaag, 21 juli 2007, opengesteld.
Reglement
Wedstrijdorganisatie
De Her-Innovatieprijs valt onder de verantwoordelijkheid van de Directie Herbruikbare Zaken (DHZ) van het MinGD. De beoordeling van de inzendingen zal geschieden door een jury van deskundigen. Vanaf 2007 zal deze prijs jaarlijks worden uitgereikt in de nazomer.
Doelstelling
Het doel van de Her-Innovatieprijs is het aan de vergetelheid ontrukken van Onterecht Vergeten Producten, Processen & Werkwijzen. Het gaat hierbij om concrete zaken zoals herinvoering van een beroep - bijvoorbeeld van ‘porder’ - of duurzame gebruiksvoorwerpen. Nevendoel is om de focus op her-innovatie bij het publiek te versterken en consumenten te stimuleren tot het hergebruiken, herontwikkelen of herinvoeren van Onterecht Vergeten Consumentenproducten, Processen of Werkwijzen.
Doelgroep
De prijsvraag staat open voor alle burgers en organisaties. Er zijn geen beperkingen wat betreft leeftijd, geslacht, ras, oogkleur, intelligentie of lidmaatschap van zendgemachtigden.
Beoordelingscriteria
Innovatie is het uitgangspunt. De innovatie kan echter niet los gezien worden van verleden en toekomst. De jury zal de volgende criteria laten meewegen: gebruiksvriendelijkheid, maatschappelijke relevantie, duurzaamheid, originaliteit, eenvoudig implementeerbaarheid en relevantie voor een grote doelgroep.
Procedure
De inzendingen dienen een beknopte beschrijving te geven van product/process/werkwijze en van de beoogde doelgroep. Voorstellen voor Producten dienen vergezeld te zijn van een prototype of duidelijke bouwtekening, voorstellen voor Processen of Werkwijzen van een workflowchart en plan van implementatie. Inzenden vóór 30 juli 2007 naar het ministerie.gedane.zaken@gmail.com.
De winnaar(s) wordt/worden vóór 15 augustus op de hoogte gesteld. De prijs bestaat uit Eeuwige Roem in de periode 2007-2008 in Nederland. Daarnaast zal een groot portret van de Minister van Gedane Zaken (gemaakt en zwaar geretoucheerd door de heer A.N.O'Nymus, MBA) voorzien van een persoonlijke opdracht worden uitgereikt tijdens het Groot Gala van het Hergebruik.

Geen opmerkingen: