zaterdag 7 juli 2007

Homo fugit velut umbra


Homo fugit velut umbra: de mens vergaat zoals een schaduw.
In dit land waar onder de wolken mensen dwergen zijn, werpen snel voorbijjagende wolken lange schaduwen die de dingen snel doen vergeten. Het Huidig Kabinet zet zwaar in op het verhogen van het historisch besef bij het Algemeen Publiek. Het initiatief voor een Nationaal Historisch Museum is daar een goed voorbeeld van. Tijdens de 100-dagen-in-het-land werd ook vastgesteld dat het geheugen van het publiek zwak is als het om het herinneren van beleidsdaden en -initiatieven gaat. Het kabinet heeft daarom besloten een nieuw ministerie, een Ministerie van Gedane Zaken (MinGZ), in te richten om op ordentelijke wijze om te gaan met voorbije beleidsinitiatieven.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Eindelijk is het er, dit hoognodige ministerie waar we met z'n allen zo ellendig lang - nee, niet: op gewácht, maar: aan gewérkt, hebben!
Eindelijk...
En dan vinden we het niet eens erg dat in een van de eerste uitingen vanuit het ministerie een Belgische zanger wordt gebruikt om onze nederigheid te duiden (waar onder de wolken mensen dwergen zijn). Ach, de goede man is dood, en bovendien is de Nederlandstalige tekst toch van Nederlandse hand (Van Altena). Waar zeuren we over, bij de zo lang verhoopte start van dit achteraf ongetwijfeld zeer succesvolle ministerie.

Hup, minister van Gedane Zaken, driewerf hup!

uw Minister van Gedane Zaken zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
uw Minister van Gedane Zaken zei

Geachte Eswe,
Namens de Minister van Gedane Zaken dank ik u hartelijk voor uw positieve woorden. Reacties als die van u sterken ons om de zware taak die voor ons licht met licht gemoed aan te pakken.
hoogachtend,
A.N.O'Nymus, MBA
spindokter & voorlichter