zondag 29 juli 2007

HIP07: Open Monotank voor Uruzgan

Morgen is de sluitingsdag van de Her-Innovatieprijs 2007 (HIP07). De winnaars worden pas 15 augustus op de hoogte gebracht maar wegens hoogdringendheid wordt een uitzondering gemaakt voor een voorstel met militaire potentie.


Het betreft de inzending met een op Harpers Unicycle geïnspireerd ontwerp voor een open monotank ten behoeve van de Nederlandse Task Force Uruzgan.
De jury prijst de doordachte vormgeving en de scherpe focus op doel en doelgroep, zo
- kan de rail in flexibel materiaal het ruigste terrein aan;
- sluit de open constructie aan bij de Nederlands strategie om met een open tank de hearts and minds van de plaatselijke bevolking te winnen;
- onderscheidt de fietsvormgeving de Nederlanders van de andere militaire troepen en is aldus instrumenteel bij de Nederlandse focus op wederopbouw eerder dan op militaire actie.
De jury beveelt de Minister van Defensie dan ook aan, de monotank onmiddelijk in productie te nemen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte collega,

Het verheugt de Minister van Agitatie te kunnen vaststellen dat er voor het bijzonder belangrijke beleidsdomein als Gedane Zaken een Ministerie werd ingesteld.
Hij hecht er aan zijn waardering voor de reeds geleverde arbeid uit te drukken samen met de hoop in de toekomst tot een structurele en constructieve samenwerking te kunnen komen.

Het voorstel om via een Europese Ministerraad tot overleg te komen, werd door onze diensten positief geëvalueerd. Onze Kabinetchef bestudeert momenteel de eventuele modaliteiten.

In functie van een verbetering van de internationale samenwerking, hebben we ons er alvast toe verplicht uw gegevens over te nemen in de vorm van een link op onze website.

Hoogachtend,

voor de Minister,

zijn Kabinetchef

uw Minister van Gedane Zaken zei

Waarde Collega,
Het verheugt mij dat u positief staat tegenover nadere samenwerking in Europees verband. Ik stel voor dit ook te agenderen op de volgende vergadering van COMAANBEP, het Comité voor de Aanmoediging van Internationale Benchmarking en Plagiaat.
In afwachting heb ik mijn spindokter en voorlichter, de heer A.N. O'Nymus, MBA, de opdracht te geven een link te leggen naar uw Ministerie van Agitatie zodat ook de burgers van dit land worden in kennis gesteld van de belangrijke beleidsinitiatieven van uw ministerie.
Hoogachtend,
de Minister van Gedane Zaken